DAI

Sælg Dai nemt, sikkert og hurtigt

Hos Bitinvestor har vi gjort det nemt at sælge Dai.

Så snart du har afsendt dine Dai til den kryptovaluta adresse som vi giver dig ved salgsvinduet, igangsætter vi en bankoverførsel. Du modtager altid dine penge inden for 2 hverdage.

Skulle du støde på problemer eller have spørgsmål, så sidder vi klar i vores livechat alle ugens dage!

Hvordan sælger du Dai?

Vælg hvor mange Dai du vil sælge

Udfyld dine oplysninger samt konto- og reg. nummer

Modtag dine penge efter 1-2 hverdage

Hvorfor sælge hos Bitinvestor?

card icon

Lokal bankoverførsel

Vi sender dig en almindelig bankoverførsel i DKK og du modtager pengene efter 1-2 hverdage.

support icon

Dansk livesupport

Vi sidder klar i livechatten alle dage fra 08:00 til 20:00 eller på kontakt@bitinvestor.dk.

time icon

Hurtig udbetaling

Vi igangsætter en bankoverførsel så snart vi modtager din kryptovaluta.

Secure icon

Reguleret af Finanstilsynet

Bitinvestor er reguleret af det danske finanstilsyn og opfylder alle krav.

Lær om Dai

DAIs historie

Siden den oprindelige lancering i 2017, har DAI gennemgået en række forandringer og tiltag, alt sammen med formålet om at kunne fastholde en 1:1 værdi i forhold til amerikanske dollars.

Samtidig med lanceringen af DAI, blev der også udgivet en række smart contracts – der alle sammen kører på Ethereum netværket. Og allerede det første år oplevede folk DAI som en stabil kryptovaluta, der i modsætning til Ether som tabte 80% af dens værdi, formåede at holde en stabil kurs.

Året efter lanceringen, altså i 2018 blev der investeret 15 millioner dollars i MakerDAO, organisationen der udvikler DAI, og samme år blev Maker Foundation oprettet for at hjælpe til at finansiere og udvikle diverse apps, virksomheder og smart contracts til brug på netværket.

Siden da har der for eksempel været et spørgsmål om DAI skulle arbejde mod at integreres mere med de globale finansielle systemer. Den danske stifter, Rune Christensen, ønskede eksempelvis at møntfoden skulle udvikles til at kunne overholde visse lovkrav, heriblandt at gøre det muligt for aktiver ud over kryptovaluta at fungere som sikkerhed for DAI. Andre i organisationen var af en anden overbevisning, hvilket i sidste ende førte til en udskiftning af blandt andet MakerDAO’s CTO i 2020.

Hvad er DAI?

DAI der tidligere gik under navnet Sai, er en stablecoin der eksisterer på Ethereum netværkets Blockchain, og vis værdi holdes 1:1 i forhold til amerikanske dollars ved hjælp af indbyggede algoritmer og mekanismer så individuelle brugere ikke behøver foretage sig andet end at købe den mængde DAI de ønsker.

Navnet på kryptovalutaen er baseret på det kinesiske tegn 貸, som udvikleren oversatte til at betyde “at låne eller at stille kapital til rådighed for et lån”.

Denne tilknytning til dollarkursen gør det nemt at benytte kryptovaluta til at foretage betalinger online, da man ikke behøver tage højde for den aktuelle markedspris og man derfor kan forvente en forholdsvis stabil kurs, som i tilfælde med Bitcoin og andre klassiske typer kryptovaluta.

Dette opnås ved hjælp af smart contracts på Ethereum netværkets Blockchain, som bruges til at styre udbuddet af Dai og sikre, at det forbliver bundet til den amerikanske dollar.

Hvem står bag DAI?

Danskeren Rune Christensen oprettede tilbage i 2014 MakerDAO, som er en decentraliseret autonom organisation (DAO), der står bag DAI stablecoin. DAI er derfor også en decentraliseret kryptovaluta, hvilket betyder der ikke sidder individuelle personer og styrer netværket

Det betyder, at DAI ikke er underlagt regeringers, bankers eller andre finansielle institutioners kontrol og derfor kan anvendes som et middel til transaktioner uden behov for mellemled.

Samtidig er DAI designet til at være sikker, gennemsigtig og modstandsdygtig over for censur og forvaltes af et stort netværk af brugere, der bidrager med computerkraft til at vedligeholde netværkets Blockchain. .

MakerDAO organisationen drives af et team af udviklere og er styret af indehaverne af de såkaldte MKR tokens, der giver indflydelse over fremtidige beslutninger og hvilken retning DAI skal tage.

Hvad gør DAI unik?

En af de helt store ting der gør DAI unik i forhold til de fleste andre digitale valutaer, må siges at være det faktum at der stilles sikkerhed via flere forskellige andre typer stablecoins og kryptovalutaer.

For at sikre værdien af DAI, opretholdes der nemlig reserver i både USDC, Ethererum, Pax Dollar, Wrapped Bitcoin, såvel som en række andre kryptovalutaer, der tilsammen udgør den totale værdi af DAI.

Ofte stillede spørgsmål

Hurtigst muligt!

Hvis du har købt kryptovaluta sender vi dine kryptovaluta straks efter din betaling.

Det tager dog 1-2 hverdage med bankoverførsel.

Hvis du har solgt kryptovaluta sender vi dig dine penge efter 1 bekræftelse på blockchainen af din transaktion. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Derefter er det et spørgsmål om, hvor hurtig din bank er om at modtage bankoverførsler – Typisk inden for 1 hverdag.

Kursen du ser på salgs- og købsiden er den nuværende kurs, som du ville modtage hvis vi modtog din overførsel lige nu. Eftersom bankoverførsler ikke er øjeblikkelige låses kursen først idet vi modtager pengene.

Ved salg af kryptovaluta fastlåses prisen idet den første bekræftelse af transaktionen sker. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Under ’transaktioner’ kan du se kursen du har betalt/fået for dine kryptovaluta. Vi sender ligeledes en kvittering på e-mail med kursen.

Læs vores instruktioner til at oprette en wallet hvor vi guider dig igennem, hvordan du nemt og sikkert kan opbevare dine coins og hvordan du finder din kryptovaluta ”adresse”!

Vi anbefaler, at du opretter din egen ”wallet”. Med en kryptovaluta wallet som du selv opretter vil du selv holde det man kalder sin ”private key”. Med en private key kan du til enhver tid gendanne din wallet – Det betyder, at selv hvis din computer brænder ned, kan du let få adgang til dine coins.

Vi har lavet en video-guide her til, hvordan man nemt kommer igennem screeningen – Det åbner op for højere betalingsgrænser, så du lettere kan lave større investeringer i krypto-markedet. Det tager normalt under 5 minutter at klare.

Skulle du have nogle problemer med processen, sidder vi klar til at svare på eventuelle spørgsmål i vores livechat. Identitetskontrol er blevet implementeret for at undgå hvidvask.

Typisk beskattes normalvis ved fortjeneste af kryptovaluta som ’Anden personlig indkomst’ og tab som ’Øvrige lønmodtagerudgifter’ . Der har dog været tilfælde, hvor fortjeneste er beskattet på anden vis. Vi anbefaler, at du sætter sig ind i sagerne og læser Skats regler.

Vi gør det nemt og overskueligt for dig at indberette for og bogføre køb og salg af kryptovaluta. I slutningen af året sender vi en oversigt af dine handler samt en guide til hvorledes du indberetter dem.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål i livechatten her. Derudover kan vi kontaktes på e-mail på kontakt@bitinvestor.dk, hvor vi ligeledes vil hjælpe dig hurtigst muligt!