Dogecoin

Køb Dogecoin nemt, sikkert og hurtigt

Hos Bitinvestor har vi gjort det nemt at købe Dogecoin. Du kan købe med MobilePay, Kreditkort, Google Pay, Apple Pay og bankoverførsel. Når du handler på Bitinvestor, modtager du dine Dogecoins inden for få minutter i din Dogecoin wallet.

Skulle du støde på problemer eller have spørgsmål, så sidder vi klar i vores livechat alle ugens dage!

Hvordan køber du Dogecoin?

Vælg hvor meget du vil købe i Danske kroner

Udfyld dine oplysninger og din Dogecoin adresse

Modtag dine Dogecoin indenfor få minutter

Hvorfor købe hos Bitinvestor?

card icon

Stort udvalg af betalingsmetoder

Betal sikkert med MobilePay, Visa, Mastercard, Google Pay, Apple Pay eller Bankoverførsel og modtag dine kryptovalutaer på få minutter.

support icon

Dansk livesupport

Vi sidder klar i livechatten alle dage fra 08:00 til 20:00 eller på kontakt@bitinvestor.dk.

time icon

Hurtig udbetaling

Du vil modtage dine Bitcoin få minutter efter vi har modtaget din betaling.

Secure icon

Reguleret af Finanstilsynet

Bitinvestor er reguleret af det danske finanstilsyn og opfylder alle krav.

Lær om Dogecoin

Dogecoins historie

Dogecoin har eksisteret siden December 2013, og er dermed en forholdsvis gammel kryptovaluta sammenlignet med gennemsnittet. Oprindeligt blev den skabt som en joke ifølge udsagnet fra de to udviklere, på baggrund af den spekulation de så på markedet for digitale valutaer.

Men hjemmesiden fik hurtigt over 1 million besøgende i løbet af de første 30 dage, og det gjorde altså at udviklerne begyndte at tage deres nye succes mere seriøst. Gennem årene har mange kendte personer været involveret, heriblandt Elon Musk, Snoop Dogg, Soulja Boy, Mark Cuban og Gene Simmons for blot at nævne en håndfuld.

Og set i bakspejlet har det vist sig at være en yderst god beslutning af de oprindelige udviklere, da der i dag eksisterer Dogecoin for mere end 13 milliarder amerikanske dollars. Gennem de cirka 9 år Dogecoin har været tilgængelig for offentligheden er prisen på en enkelt Dogecoin steget med astronomisk hastighed, og alene i de første 2 uger steg værdien fra $0.0002 til $0.0023.

I midten af 2021 var en enkelt Dogecoin hele $0.68 værd. Denne gigantiske prisudvikling har medført stor interesse fra investorer og spekulanter fra hele verden.

Hvem står bag Dogecoin?

Billy Markus der arbejdede hos IBM og Jackson Palmer der arbejdede hos Adobe, udviklede som nævnt ovenfor den første udgave af Dogecoin tilbage i slut 2013. Jackson Palmer lancerede hjemmesiden dogecoin.com, og kort tid efter faldt Billy Markus over siden, og tog kontakt til Jackson Palmer for at høre om han kunne hjælpe.

Mindre end 2 år efter Jackson Palmer udviklede Dogecoin, trådte han tilbage fra møntfoden, og har efter sigende ingen planer om at blande sig i fremtiden.

I 2014 blev Dogecoin Foundation oprettet af medlemmerne bag den digitale møntfod, for at skabe opmærksomhed og generelt guide den fremtidige udvikling af Dogecoin. I 2021 blev fonden fornyet med nye medlemmer og indsatsen blev forstærket på denne front.

Hvad gør Dogecoin unik?

I modsætning til eksempelvis Bitcoin, er der potentielt set mulighed for et ubegrænset antal Dogecoins. Det betyder at der ikke er en øvre grænse for hvor mange Dogecoin der kan mines gennem tiden, selvom der til gengæld er andre ting der så spiller en rolle, såsom en fast grænse på nye antal Dogecoins hvert år.

Derfor vil mængden af Dogecoin afhænge af om folk fortsætter med at udvinde valutaen gennem årene. Siden den originale grænse på 100 milliarder Dogecoin blev ramt tilbage i 2015. Siden da er der hvert år blevet kommet 5 milliarder nye Dogecoins i cirkulation.

Værdien er derfor også markant lavere for en enkelt Dogecoin, end eksempelvis Bitcoin eller Ethereum, men det har faktisk medført at mange finder det spændende at eje flere tusindvis Dogecoins, fremfor at eje en brøkdel af en Bitcoin.

Teknologien der driver Dogecoin er baseret på programmeringssproget scrypt, og valutaen benytter en proof-of-work algoritme til at udvinde og mine den digitale møntfod. Dette adskiller sig fra andre valutaer der benytter det mere almindelige SHA-256 udstyr til at udvinde kryptovaluta, og kræver derfor anderledes udstyr end man eksempelvis benytter til at udvinde Bitcoin.

Bliv klogere på Dogecoin

Hvis du er blevet bidt på Dogecoin og vil lære mere, så frygt ej – Vi har lavet en artikel, der går dybere med Dogecoin. Lær ting såsom, Hvad er Dogecoin?, hvordan står Dogecoin sammenlignet med Bitcoin?

Ofte stillede spørgsmål

Hurtigst muligt!

Hvis du har købt kryptovaluta sender vi dine kryptovaluta straks efter din betaling.

Det tager dog 1-2 hverdage med bankoverførsel.

Hvis du har solgt kryptovaluta sender vi dig dine penge efter 1 bekræftelse på blockchainen af din transaktion. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Derefter er det et spørgsmål om, hvor hurtig din bank er om at modtage bankoverførsler – Typisk inden for 1 hverdag.

Kursen du ser på salgs- og købsiden er den nuværende kurs, som du ville modtage hvis vi modtog din overførsel lige nu. Eftersom bankoverførsler ikke er øjeblikkelige låses kursen først idet vi modtager pengene.

Ved salg af kryptovaluta fastlåses prisen idet den første bekræftelse af transaktionen sker. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Under ’transaktioner’ kan du se kursen du har betalt/fået for dine kryptovaluta. Vi sender ligeledes en kvittering på e-mail med kursen.

Læs vores instruktioner til at oprette en wallet hvor vi guider dig igennem, hvordan du nemt og sikkert kan opbevare dine coins og hvordan du finder din kryptovaluta ”adresse”!

Vi anbefaler, at du opretter din egen ”wallet”. Med en kryptovaluta wallet som du selv opretter vil du selv holde det man kalder sin ”private key”. Med en private key kan du til enhver tid gendanne din wallet – Det betyder, at selv hvis din computer brænder ned, kan du let få adgang til dine coins.

Vi har lavet en video-guide her til, hvordan man nemt kommer igennem screeningen – Det åbner op for højere betalingsgrænser, så du lettere kan lave større investeringer i krypto-markedet. Det tager normalt under 5 minutter at klare.

Skulle du have nogle problemer med processen, sidder vi klar til at svare på eventuelle spørgsmål i vores livechat. Identitetskontrol er blevet implementeret for at undgå hvidvask.

Typisk beskattes normalvis ved fortjeneste af kryptovaluta som ’Anden personlig indkomst’ og tab som ’Øvrige lønmodtagerudgifter’ . Der har dog været tilfælde, hvor fortjeneste er beskattet på anden vis. Vi anbefaler, at du sætter sig ind i sagerne og læser Skats regler.

Vi gør det nemt og overskueligt for dig at indberette for og bogføre køb og salg af kryptovaluta. I slutningen af året sender vi en oversigt af dine handler samt en guide til hvorledes du indberetter dem.

Kursen på DOGE til DKK er 0,54 DKK. I de sidste 24 timer er prisen faldet -3.93%.

For 5 år siden kostede 1 Dogecoin 0,024 DKK. I dag koster 1 Dogecoin 0,54 DKK. Hvis man havde købt Dogecoin for 10.000,- for 5 år siden, så havde man tjent 206.666,66,- såfremt man ikke havde solgt.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål i livechatten her. Derudover kan vi kontaktes på e-mail på kontakt@bitinvestor.dk, hvor vi ligeledes vil hjælpe dig hurtigst muligt!