Bitcoin

Sælg Bitcoin nemt, sikkert og hurtigt

Hos Bitinvestor har vi gjort det nemt at sælge Bitcoin.

Så snart du har afsendt dine Bitcoins til den kryptovaluta adresse som vi giver dig ved salgsvinduet, igangsætter vi en bankoverførsel. Du modtager altid dine penge inden for 2 hverdage.

Skulle du støde på problemer eller have spørgsmål, så sidder vi klar i vores livechat alle ugens dage!

Hvordan sælger du Bitcoin?

Vælg hvor mange Bitcoins du vil sælge

Udfyld dine oplysninger samt konto- og reg. nummer

Modtag dine penge efter 1-2 hverdage

Hvorfor sælge hos Bitinvestor?

deposit icon

Lokal bankoverførsel

Vi sender dig en almindelig bankoverførsel i DKK og du modtager pengene efter 1-2 hverdage.

support icon

Dansk livesupport

Vi sidder klar i livechatten alle dage fra 08:00 til 20:00 eller på kontakt@bitinvestor.dk.

time icon

Hurtig udbetaling

Vi igangsætter en bankoverførsel så snart vi modtager din kryptovaluta.

Secure icon

Reguleret af Finanstilsynet

Bitinvestor er reguleret af det danske finanstilsyn og opfylder alle krav.

Lær om Bitcoin

Bitcoins historie

Den populære digitale valuta har nu eksisteret i mere end et årti, og har gennem årene udviklet sig fra at være en ukendt opfindelse af en ukendt programmør, til at være en verdensomspændende valuta som millioner af folk har investeret i og handlet med. Men hvordan startede Bitcoin egentlig, og hvad er der sket med tiden?

Tilbage i 2008 blev der i Oktober måned for første gang skrevet om Bitcoin på internettet. Her blev der nemlig udgivet et såkaldt white-paper af en person der kaldte sig for Satoshi Nakamoto. Denne rapport beskrev konceptet, brugen og principperne bag den digitale møntfod.

Men før denne rapport blev udgivet, blev der faktisk allerede i August samme år købt og registreret et domæne, nemlig bitcoin.org.

I 2010 forlod Satoshi Nakamoto projektet, og overlod nøglerne til netværket til Gavin Andresen, som siden stiftede Bitcoin Foundation, en organisation der arbejder med at udbrede Bitcoin, såvel som udvikle systemerne bag.

I samme år blev den første online betaling også bekræftet, Laszlo Hanyecz betalte nemlig 10.000 Bitcoin for 2 pizzaer, af Jeremy Sturdivant. Hans middag ville ved nuværende kurs have kostet Laszlo 2.664.061.461,54 krSiden da er der blevet overført Bitcoin små 800 millioner gange gennem årene.

I 2011 blev domænet bitcoin.org overført til Martti Malmi, som var med til at programmere Bitcoin. Han havde allerede kontaktet Satoshi Nakamoto i 2009, for at høre om han kunne hjælpe med noget, og Satoshi Nakamoto var altså helt ude af spillet.

Samme år tog anvendelsen af den digital valuta for alvor til. Det skyldtes især den online platform Silk Road, der havde overførsler af Bitcoin svarende til mere end $200 millioner dollars i løbet af de næste 2-3 år.

Prisen for en enkelt Bitcoin lå indtil 2013 på nogle få dollars, men i 2013 steg Bitcoin for første gang til over $100. Faktisk nåede kursen helt op på $770 den 1. Januar 2014.

Hvem står bag Bitcoin?

Selvom Bitcoin i dag er en teknologi der har været i offentlighedens søgelys i en lang årrække, er der stadigvæk ikke noget endeligt bevis for hvem der oprindeligt skabte den digitale valuta.

Allerede siden Bitcoin.org blev registreret, har opfinderen holdt detaljerne hemmelige. Domænet blev registreret anonymt, gennem en tredjepart, hvilket gør at man ikke kan finde frem til et reelt navn på ejeren af domænet.

Samtidig benyttede forfatteren, eller forfatterne, det nu velkendte pseudonym, Satoshi Nakamoto i forbindelse med udgivelsen af det omdiskuterede whitepaper, og skjulte altså sin identitet for omverdenen helt fra starten.

Der har gennem årene været stor spekulation omkring identiteten på skaberen, samtidig med der også har været diskuteret om Bitcoin blev skabt af én enkelt person, eller om der var et helt hold involveret fra starten.

Mange personer er med tiden blevet identificeret af medier, privatpersoner og detektiver, men man har som nævnt aldrig fundet endegyldige beviser på den oprindelige skaber.

Det er måske også en god ting for Satoshi Nakamoto siden man mener at personen, eller gruppen, har en enorm mængde Bitcoins på deres egen konto, der svarer til svimlende summer hvis de formåede at sælge ud af deres valuta.

Hvad gør Bitcoin unik?

Decentraliseret netværk

I modsætning til valuta der er understøttet af regeringer og nationalbanker, såsom den danske krone, så er Bitcoin ikke ejet eller kontrolleret af én enkelt instans. Det betyder at man altså frit kan sende mellem forskellige lande, uden at myndigheder kan blande sig direkte i overførslen.

Dog er der stadigvæk restriktioner for hvordan man kan anskaffe sig Bitcoin, siden man skal benytte Danske Kroner, Amerikanske Dollars, eller andre kendte valutaer for at veksle til Bitcoin. Det gør at skattemyndigheder og andre instanser kan regulere til en vis grad.

Indbygget grænse

En anden unik ting ved Bitcoin, er at der er en indbygget maksimal grænse for antallet af Bitcoin. Der kan derfor aldrig eksistere mere end 21 millioner Bitcoin, hvilket er med til at holde værdien på valutaen oppe, siden folk konkurrerer med hinanden om at eje de begrænsede antal.

Blockchain

Alle overførsler af Bitcoins kan følges via den såkaldte Blockchain. Man kan altså se hvilken adresse der har sendt Bitcoin, og hvilken adresse der har modtaget, såvel som værdien af Bitcoin.

Det virker måske underligt, men alle overførsler er anonyme, og det er faktisk meningen med dette system. For selve måden at Bitcoin fungerer på, er ved at alle og enhver med en computer, kan verificere disse overførsler, og derved garantere, at overførslerne er korrekte.

Ofte stillede spørgsmål

Hurtigst muligt!

Hvis du har købt kryptovaluta sender vi dine kryptovaluta straks efter din betaling.

Det tager dog 1-2 hverdage med bankoverførsel.

Hvis du har solgt kryptovaluta sender vi dig dine penge efter 1 bekræftelse på blockchainen af din transaktion. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Derefter er det et spørgsmål om, hvor hurtig din bank er om at modtage bankoverførsler – Typisk inden for 1 hverdag.

Kursen du ser på salgs- og købsiden er den nuværende kurs, som du ville modtage hvis vi modtog din overførsel lige nu. Eftersom bankoverførsler ikke er øjeblikkelige låses kursen først idet vi modtager pengene.

Ved salg af kryptovaluta fastlåses prisen idet den første bekræftelse af transaktionen sker. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Under ’transaktioner’ kan du se kursen du har betalt/fået for dine kryptovaluta. Vi sender ligeledes en kvittering på e-mail med kursen.

Læs vores instruktioner til at oprette en wallet hvor vi guider dig igennem, hvordan du nemt og sikkert kan opbevare dine coins og hvordan du finder din kryptovaluta ”adresse”!

Vi anbefaler, at du opretter din egen ”wallet”. Med en kryptovaluta wallet som du selv opretter vil du selv holde det man kalder sin ”private key”. Med en private key kan du til enhver tid gendanne din wallet – Det betyder, at selv hvis din computer brænder ned, kan du let få adgang til dine coins.

Vi har lavet en video-guide her til, hvordan man nemt kommer igennem screeningen – Det åbner op for højere betalingsgrænser, så du lettere kan lave større investeringer i krypto-markedet. Det tager normalt under 5 minutter at klare.

Skulle du have nogle problemer med processen, sidder vi klar til at svare på eventuelle spørgsmål i vores livechat. Identitetskontrol er blevet implementeret for at undgå hvidvask.

Typisk beskattes normalvis ved fortjeneste af kryptovaluta som ’Anden personlig indkomst’ og tab som ’Øvrige lønmodtagerudgifter’ . Der har dog været tilfælde, hvor fortjeneste er beskattet på anden vis. Vi anbefaler, at du sætter sig ind i sagerne og læser Skats regler.

Vi gør det nemt og overskueligt for dig at indberette for og bogføre køb og salg af kryptovaluta. I slutningen af året sender vi en oversigt af dine handler samt en guide til hvorledes du indberetter dem.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål i livechatten her. Derudover kan vi kontaktes på e-mail på kontakt@bitinvestor.dk, hvor vi ligeledes vil hjælpe dig hurtigst muligt!