Bitcoin

Køb Bitcoin nemt, sikkert og hurtigt

Hos Bitinvestor har vi gjort det simpelt at købe Bitcoin. Du kan købe med MobilePay, Kreditkort, Google Pay, Apple Pay og bankoverførsel. Når du handler på Bitinvestor, modtager du dine Bitcoins inden for få minutter i din Bitcoin wallet.

Skulle du støde på problemer eller have spørgsmål, så sidder vi klar i vores livechat alle ugens dage!

Hvordan køber du Bitcoin?

Vælg hvor meget du vil købe i Danske kroner

Udfyld dine oplysninger og din Bitcoin adresse

Modtag dine Bitcoins indenfor få minutter

Hvorfor købe hos Bitinvestor?

card icon

Stort udvalg af betalingsmetoder

Betal sikkert med MobilePay, Visa, Mastercard, Google Pay, Apple Pay eller Bankoverførsel og modtag dine kryptovalutaer på få minutter.

support icon

Dansk livesupport

Vi sidder klar i livechatten alle dage fra 08:00 til 20:00 eller på kontakt@bitinvestor.dk.

time icon

Hurtig udbetaling

Du vil modtage dine Bitcoin få minutter efter vi har modtaget din betaling.

Secure icon

Reguleret af Finanstilsynet

Bitinvestor er reguleret af det danske finanstilsyn og opfylder alle krav.

Lær om Bitcoin

Bitcoins historie

Den populære digitale valuta har nu eksisteret i mere end et årti, og har gennem årene udviklet sig fra at være en ukendt opfindelse af en ukendt programmør, til at være en verdensomspændende valuta som millioner af folk har investeret i og handlet med. Men hvordan startede Bitcoin egentlig, og hvad er der sket med tiden?

Tilbage i 2008 blev der i Oktober måned for første gang skrevet om Bitcoin på internettet. Her blev der nemlig udgivet et såkaldt white-paper af en person der kaldte sig for Satoshi Nakamoto. Denne rapport beskrev konceptet, brugen og principperne bag den digitale møntfod.

Men før denne rapport blev udgivet, blev der faktisk allerede i August samme år købt og registreret et domæne, nemlig bitcoin.org.

I 2010 forlod Satoshi Nakamoto projektet, og overlod nøglerne til netværket til Gavin Andresen, som siden stiftede Bitcoin Foundation, en organisation der arbejder med at udbrede Bitcoin, såvel som udvikle systemerne bag.

I samme år blev den første online betaling også bekræftet, Laszlo Hanyecz betalte nemlig 10.000 Bitcoin for 2 pizzaer, af Jeremy Sturdivant. Hans middag ville ved nuværende kurs have kostet Laszlo 2.664.061.461,54 krSiden da er der blevet overført Bitcoin små 800 millioner gange gennem årene.

I 2011 blev domænet bitcoin.org overført til Martti Malmi, som var med til at programmere Bitcoin. Han havde allerede kontaktet Satoshi Nakamoto i 2009, for at høre om han kunne hjælpe med noget, og Satoshi Nakamoto var altså helt ude af spillet.

Samme år tog anvendelsen af den digital valuta for alvor til. Det skyldtes især den online platform Silk Road, der havde overførsler af Bitcoin svarende til mere end $200 millioner dollars i løbet af de næste 2-3 år.

Prisen for en enkelt Bitcoin lå indtil 2013 på nogle få dollars, men i 2013 steg Bitcoin for første gang til over $100. Faktisk nåede kursen helt op på $770 den 1. Januar 2014.

Hvem står bag Bitcoin?

Selvom Bitcoin i dag er en teknologi der har været i offentlighedens søgelys i en lang årrække, er der stadigvæk ikke noget endeligt bevis for hvem der oprindeligt skabte den digitale valuta.

Allerede siden Bitcoin.org blev registreret, har opfinderen holdt detaljerne hemmelige. Domænet blev registreret anonymt, gennem en tredjepart, hvilket gør at man ikke kan finde frem til et reelt navn på ejeren af domænet.

Samtidig benyttede forfatteren, eller forfatterne, det nu velkendte pseudonym, Satoshi Nakamoto i forbindelse med udgivelsen af det omdiskuterede whitepaper, og skjulte altså sin identitet for omverdenen helt fra starten.

Der har gennem årene været stor spekulation omkring identiteten på skaberen, samtidig med der også har været diskuteret om Bitcoin blev skabt af én enkelt person, eller om der var et helt hold involveret fra starten.

Mange personer er med tiden blevet identificeret af medier, privatpersoner og detektiver, men man har som nævnt aldrig fundet endegyldige beviser på den oprindelige skaber.

Det er måske også en god ting for Satoshi Nakamoto siden man mener at personen, eller gruppen, har en enorm mængde Bitcoins på deres egen konto, der svarer til svimlende summer hvis de formåede at sælge ud af deres valuta.

Hvad gør Bitcoin unik?

Decentraliseret netværk

I modsætning til valuta der er understøttet af regeringer og nationalbanker, såsom den danske krone, så er Bitcoin ikke ejet eller kontrolleret af én enkelt instans. Det betyder at man altså frit kan sende mellem forskellige lande, uden at myndigheder kan blande sig direkte i overførslen.

Dog er der stadigvæk restriktioner for hvordan man kan anskaffe sig Bitcoin, siden man skal benytte Danske Kroner, Amerikanske Dollars, eller andre kendte valutaer for at veksle til Bitcoin. Det gør at skattemyndigheder og andre instanser kan regulere til en vis grad.

Indbygget grænse

En anden unik ting ved Bitcoin, er at der er en indbygget maksimal grænse for antallet af Bitcoin. Der kan derfor aldrig eksistere mere end 21 millioner Bitcoin, hvilket er med til at holde værdien på valutaen oppe, siden folk konkurrerer med hinanden om at eje de begrænsede antal.

Blockchain

Alle overførsler af Bitcoins kan følges via den såkaldte Blockchain. Man kan altså se hvilken adresse der har sendt Bitcoin, og hvilken adresse der har modtaget, såvel som værdien af Bitcoin.

Dette føles måske underligt, men alle overførsler er anonyme, og der er faktisk mening med dette system. For selve måden at Bitcoin fungerer på, er ved at alle og enhver med en computer, kan verificere disse overførsler, og altså garantere overførslerne er korrekte.

Lær mere om Bitcoin

Hvis det ovenstående har gjort dig hooked på Bitcoin og du gerne vil lære mere om valutaen, så læse mere her om Hvad Bitcoin er og hvordan valutaen fungerer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har en høj risikoprofil inden for investering, kan investering i Bitcoin være en god investering som samtidig spreder din portefølje og skaber noget diversificering.

Det er vigtigt at huske på at alle investeringer har risici og der er derfor ikke garanti for at få et positivt afkast ved at investere i Bitcoin.

Ja – Det er lovligt at mine Bitcoin og du kan bare gå igang. Det kræver blot adgang til internet og en enhed med en processor. At mine Bitcoin mining kræver dog meget strøm, hvorfor det ikke altid er profitabelt, afhængig af hvor høj en kw/h pris du betaler i el. derudover.

Kursen på BTC til DKK er 266.406,15 DKK. I de sidste 24 timer er prisen faldet -1.3%.

Ja. Fra November 2021 til Januar 2023 er prisen på Bitcoin faldet fra 418.513 danske kroner til 114.838 danske kroner. Et fald på 72.56%. Investering i Bitcoin sker er derfor med høj risiko, hvor man kan tjene, men også tabe rigtig mange penge.

Bitcoins ejes af rigtig mange investorer verden over. Ifølge Statista.com er der mere end 85 millioner Bitcoin wallets, der ejer Bitcoin. 

Tal fra theblock.co viser at der i gennemsnit blev oprettet 13.42 millioner nye Bitcoin wallets om måneden i 2022.

En Bitcoin kostede for 10 år siden 1024,45 danske kroner i Oktober 2013. Prisen i dag er 266.406,15 DKK og prisen er derfor steget 23514.2% de sidste 10 år. Hvis man havde købt Bitcoin for 1000 kroner dengang ville man nu have tjent 243.763,22 danske kroner

Man kan købe Bitcoin i Danmark ved brug af en kryptovalutabørs. I Danmark kan man eksempelvis bruge en dansk platform såsom Bitinvestor, der tilbyder køb af Bitcoin med MobilePay, Kreditkort, Google Pay, Apple Pay og Bankoverførsel. Her kan man købe Bitcoins med 1.9% kommission. Investering i Bitcoin indebærer høj risici.

For at investere i Bitcoin skal du gøre brug af en kryptovalutabørs, hvor du kan købe Bitcoins. Du kan eksempelvis bruge Bitinvestor, hvor du kan investere i Bitcoin med MobilePay, Kreditkort, Google Pay, Apple Pay og Bankoverførsel. Investering i Bitcoin er en risikabel investering grundet høj volatilitet.

At investere i Bitcoin kan give mulighed for at deltage i et nyt, voksende marked med høj volatilitet og potentiale for høje afkast. Det kan også hjælpe med at diversificere din investeringsportefølje. Men det er vigtigt at overveje risikoen ved investeringen da Bitcoin kan opleve store fald i korte perioder.

Modsat de traditionelle markeder kan man købe Bitcoin når som helst. Det vil sige, at du ikke behøver vente til at markedet åbner for at kunne købe eller sælge Bitcoin.

Du kan købe Bitcoin hos en kryptovaluta platform. I Danmark kan man gøre brug af en kryptovaluta platform såsom Bitinvestor for at købe Bitcoins. Her kan du købe Bitcoin med brug af Kreditkort, Apple Pay, Google Pay og Bankoverførsel. Man skal huske at køb af Bitcoin indebærer risici.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål i livechatten her. Derudover kan vi kontaktes på e-mail på kontakt@bitinvestor.dk, hvor vi ligeledes vil hjælpe dig hurtigst muligt!