Chainlink

Sælg Chainlink nemt, sikkert og hurtigt

Hos Bitinvestor har vi gjort det nemt at sælge Chainlink.

Så snart du har afsendt dine Chainlink til den kryptovaluta adresse som vi giver dig ved salgsvinduet, igangsætter vi en bankoverførsel. Du modtager altid dine penge inden for 2 hverdage.

Skulle du støde på problemer eller have spørgsmål, så sidder vi klar i vores livechat alle ugens dage!

Hvordan sælger du Chainlink?

Vælg hvor mange Chainlink du vil sælge

Udfyld dine oplysninger samt konto- og reg. nummer

Modtag dine penge efter 1-2 hverdage

Hvorfor sælge hos Bitinvestor?

card icon

Lokal bankoverførsel

Vi sender dig en almindelig bankoverførsel i DKK og du modtager pengene efter 1-2 hverdage.

support icon

Dansk livesupport

Vi sidder klar i livechatten alle dage fra 08:00 til 20:00 eller på kontakt@bitinvestor.dk.

time icon

Hurtig udbetaling

Vi igangsætter en bankoverførsel så snart vi modtager din kryptovaluta.

Secure icon

Reguleret af Finanstilsynet

Bitinvestor er reguleret af det danske finanstilsyn og opfylder alle krav.

Lær om Chainlink

Chainlinks historie

Selvom historien bag Chainlink kan spores tilbage til 2014 og et white-paper der beskrev principperne, blev teknologien først tilgængelig for offentligheden i 2017. Gennem årene har Chainlink været under kraftig udvikling, og i takt med valutaen blev mere og mere populær, har det primære formål for Chainlink også ændret sig gevaldigt.

I 2017 udgav Sergey Nazarov og Steve Ellis et white-paper der beskriv Chainlink protokollen, i samarbejde med professor Ari Juels fra Cornell Universitet. Selve netværket blev officielt lanceret i 2019 hvor det åbnede op for offentligheden.

Året inden, altså i 2018 blev et velkendt Blockchain Oracle system, Town Crier, integreret i Chainlink for at forbinde Ethereum netværket med online hjemmesider og datakilder der benytter HTTPS.

I 2021 blev endnu et white-paper udgivet af Chainlink, denne gang med formål om at beskrive deres vision for fremtiden, heriblandt udvidelsen af oracle netværk, så det kan understøtte hybride smart contracts.

Senere, i sommeren 2021 blev der offentliggjort et partnerskab med Google, og tidligt november 2022 blev der indgået partnerskab med SWIFT, begge to nyheder der har skabt øget interesse og fremtidsmuligheder for den digitale valuta.

Til at starte med var systemet designet til at være et centraliseret oracle netværk, med det formål at bekræfte data og overførsler. Men med tiden har Chainlink udviklet sig til at være et decentraliseret oracle netværk der benytter smart  contracts til at sikre overførsler og transaktioner mellem datakilder og API systemer.

Hvordan fungerer Chainlink?

Chainlink blev udviklet for at løse en vigtig begrænsning i forbindelse med smart contracts på Blockchain netværket, altså for at skabe en sikker og pålidelig bro mellem smart contracts og de data og tjenester, de har brug for for at fungere.

For selv om smart contracts er automatiske og kan udføres uden menneskelig indblanding, altså via kode, er de kun lige så nyttige som den data kontrakterne har adgang til. Ved at bruge et decentraliseret netværk af orakler sikrer Chainlink, at data sikkert og pålideligt kan hentes fra den virkelige verden og leveres til smarte kontrakter på blockchainen.

Et Blockchain oracle er en type software der leverer eksterne data til en smart contract på et givent Blockchain netværk. Dette såkaldte oracle bruges ofte i decentraliserede finans applikationer (DeFi), til at overføre data og information fra den virkelige verden over på Blockchain netværket.

Dette kan for eksempel være prisen på et bestemt aktiv, eller resultatet af en sportskamp. Disse oplysninger bruges til at udløse smart contracts, så kontrakten automatisk kan håndhæve de aftalte vilkår uden behov for menneskelig indgriben.

Samtidig udsteder Chainlink netværket også de såkaldte LINK tokens. Et LINK token er den oprindelige kryptovaluta for Chainlink netværket. Dette token er designet til at blive brugt som et middel til betaling og overførsler inden for Chainlink økosystemet og kan også handles på kryptovaluta børser.

Dette giver udviklere over hele verden mulighed for at bygge mere kraftfulde og nyttige decentrale applikationer (dApps), der kan interagere med verden uden for Blockchain netværket, men stadig bibeholde den høje sikkerhed og gennemsigtighed der følger med.

Hvem står bag Chainlink?

Chainlink er et decentraliseret orakel netværk, der gør det muligt for smart contracts at oprette sikker adgang til data feeds uden for netværket, online API’er og traditionelle bankbetalinger.

Chainlink er udviklet af virksomheden SmartContract, som blev grundlagt af et team af erfarne blockchain udviklere, herunder Sergey Nazarov og Steve Ellis.

I dag er Sergey Nazarov administrerende direktør for SmartContract, hvor han leder et hold af eksperter i blockchain og cybersikkerhed. Før Sergey var medstifter af Chainlink, var han sikkerhedsingeniør i virksomheder såsom Qualcomm og Symantec.

Det er ikke klart hvem der ellers specifikt var involveret i udviklingen af Chainlink, da virksomheden og dens medarbejdere ikke er offentligt noteret. Teknologien bag Chainlink har dog været under udvikling i flere år, og projektet har fået betydelig støtte og vedtagelse i blockchain industrien.

Hvad gør Chainlink unik?

Det der særligt gør Chainlink unik, er at kryptovalutaen fungerer som en mellemvej mellem digital og fysisk valuta, og åbner altså op for en lang række muligheder som eksempelvis ikke er muligt med Bitcoin eller Dogecoin.

Med andre ord kan man altså forbinde API’er, hjemmesider, apps og computerprogrammer til at snakke med Blockchain gennem Chainlink og deres Oracle nodes og Smart Contracts, og det åbner op for et utal af nye muligheder.

Det har blandt andet medført at man er i stand til at benytte SWIFT banksystemet til at sende penge via Blockchain netværket. Det skaber altså en sikkerhed i form af gennemsigtigheden ved Blockchain princippet, såvel som yderligere sikkerhed i form af de regulerede SWIFT principper.

Man har også valgt at bevare den decentraliserede tilgang til konceptet, hvilket gør at der ikke sidder en enkelt virksomhed eller storinvestor og kan bestemme over hele netværket.

Ofte stillede spørgsmål

Hurtigst muligt!

Hvis du har købt kryptovaluta sender vi dine kryptovaluta straks efter din betaling.

Det tager dog 1-2 hverdage med bankoverførsel.

Hvis du har solgt kryptovaluta sender vi dig dine penge efter 1 bekræftelse på blockchainen af din transaktion. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Derefter er det et spørgsmål om, hvor hurtig din bank er om at modtage bankoverførsler – Typisk inden for 1 hverdag.

Kursen du ser på salgs- og købsiden er den nuværende kurs, som du ville modtage hvis vi modtog din overførsel lige nu. Eftersom bankoverførsler ikke er øjeblikkelige låses kursen først idet vi modtager pengene.

Ved salg af kryptovaluta fastlåses prisen idet den første bekræftelse af transaktionen sker. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Under ’transaktioner’ kan du se kursen du har betalt/fået for dine kryptovaluta. Vi sender ligeledes en kvittering på e-mail med kursen.

Læs vores instruktioner til at oprette en wallet hvor vi guider dig igennem, hvordan du nemt og sikkert kan opbevare dine coins og hvordan du finder din kryptovaluta ”adresse”!

Vi anbefaler, at du opretter din egen ”wallet”. Med en kryptovaluta wallet som du selv opretter vil du selv holde det man kalder sin ”private key”. Med en private key kan du til enhver tid gendanne din wallet – Det betyder, at selv hvis din computer brænder ned, kan du let få adgang til dine coins.

Vi har lavet en video-guide her til, hvordan man nemt kommer igennem screeningen – Det åbner op for højere betalingsgrænser, så du lettere kan lave større investeringer i krypto-markedet. Det tager normalt under 5 minutter at klare.

Skulle du have nogle problemer med processen, sidder vi klar til at svare på eventuelle spørgsmål i vores livechat. Identitetskontrol er blevet implementeret for at undgå hvidvask.

Typisk beskattes normalvis ved fortjeneste af kryptovaluta som ’Anden personlig indkomst’ og tab som ’Øvrige lønmodtagerudgifter’ . Der har dog været tilfælde, hvor fortjeneste er beskattet på anden vis. Vi anbefaler, at du sætter sig ind i sagerne og læser Skats regler.

Vi gør det nemt og overskueligt for dig at indberette for og bogføre køb og salg af kryptovaluta. I slutningen af året sender vi en oversigt af dine handler samt en guide til hvorledes du indberetter dem.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål i livechatten her. Derudover kan vi kontaktes på e-mail på kontakt@bitinvestor.dk, hvor vi ligeledes vil hjælpe dig hurtigst muligt!