USDC

Køb USDC nemt, sikkert og hurtigt

Hos Bitinvestor har vi gjort det nemt at købe USDC. Du kan købe med MobilePay, Kreditkort, Google Pay, Apple Pay og bankoverførsel. Når du handler på Bitinvestor, modtager du dine USDC inden for få minutter i din wallet.

Skulle du støde på problemer eller have spørgsmål, så sidder vi klar i vores livechat alle ugens dage!

Hvordan køber du USDC?

Vælg hvor meget du vil købe i Danske kroner

Udfyld dine oplysninger og din USDC adresse

Modtag dine USDC indenfor få minutter

Hvorfor købe hos Bitinvestor?

card icon

Stort udvalg af betalingsmetoder

Betal sikkert med MobilePay, Visa, Mastercard, Google Pay, Apple Pay eller Bankoverførsel og modtag dine kryptovalutaer på få minutter.

support icon

Dansk livesupport

Vi sidder klar i livechatten alle dage fra 08:00 til 20:00 eller på kontakt@bitinvestor.dk.

time icon

Hurtig udbetaling

Du vil modtage dine Bitcoin få minutter efter vi har modtaget din betaling.

Secure icon

Reguleret af Finanstilsynet

Bitinvestor er reguleret af det danske finanstilsyn og opfylder alle krav.

Lær om USDC

Hvorfor vælge USDC?

USDC er en digital valuta hvis navn står for USD Coin, der er knyttet til værdien af den amerikanske dollar. Den er designet til at opretholde en stabil værdi, så 1 USDC altid svarer til 1 USD.

USDC udstedes af Centre Consortium, som er et partnerskab mellem Circle og Coinbase. Den er bygget oven på Ethereum netværkets Blockchain, ved hjælp af ERC20 token standarden.

Værdien af USDC opretholdes ved at holde en tilsvarende værdi i reserver, f.eks. amerikanske dollars eller andre aktiver. Centre Consortium blev oprettet for at overvåge udviklingen og vedtagelsen af USDC og for at sikre, at valutaen anvendes på en gennemsigtig og ansvarlig måde.

ERC20 er en teknisk standard der anvendes til smart contracts på Ethereum netværkets Blockchain. Denne standard fastsætter derved et sæt regler som alle Ethereum baserede tokens skal følge, hvilket sikrer at de er interoperable med hinanden og med andre Ethereum baserede systemer.

Det betyder, at ERC20 tokens nemt kan udveksles, spores og administreres på Ethereum netværket. ERC20 tokens bruges almindeligvis til at repræsentere aktiver såsom digitale valutaer, loyalitetspoint og andre typer værdi. Mange populære digitale valutaer, såsom USDC og DAI, er baseret på ERC20 standarden.

USDCs historie

USDC blev lanceret i slutningen af 2018 og har helt fra starten været understøttet af fysisk valuta til at bakke op omkring værdien af den digitale kryptovaluta.

Projektet så dagens lys fordi virksomhederne Circle og Coinbase oplevede en manglende stabil kryptovaluta der både var gennemsigtig, i modsætning til Tether, men også fordi de ønskede at opnå de fordele vi kender fra Bitcoin og andre Blockchain teknologier, mens målet yderligere var at opnå en stærk ledelse der kunne føre disse drømme til livs.

Blot et halvt år efter lanceringen, tilsluttede VISA sig ordningen, og tillod at brugere kunne bruge USDC som betalingsmiddel på deres netværk.

Hvem står bag USDC?

USDC udstedes af Centre Consortium, som er et partnerskab mellem Circle og Coinbase. Den er bygget oven på Ethereum netværkets Blockchain ved hjælp af ERC20 token standarden.

Circle er en finansiel virksomhed der tilbyder en række produkter og tjenester i forbindelse med digitale valutaer og Blockchain teknologi. Virksomheden blev grundlagt i 2013 og har hovedkvarter i Boston, Massachusetts.

Nogle af Circle’s produkter og tjenester omfatter en handelsplatform for digital valuta, en peer-to-peer betalingsapp og en lang række værktøjer der hjælper virksomheder og private med at bruge Blockchain teknologi til deres projekter.

Coinbase er en udbyder af digital valutaveksling og tegnebøger. Det blev grundlagt i 2012 og har hovedkvarter i San Francisco, Californien. Coinbase giver brugerne mulighed for at købe, sælge og opbevare en række forskellige digitale valutaer, herunder Bitcoin, Ethereum og Litecoin.

Virksomheden tilbyder således en platform for virksomheder til at acceptere betalinger i digital valuta og en række værktøjer til udviklere til at bygge applikationer oven på Blockchain teknologien.

Hvad gør USDC unik?

USDC er unik fordi det er en digital valuta der er knyttet til værdien af den amerikanske dollar. Det betyder, at værdien af 1 USDC altid svarer til 1 USD. Denne stabilitet gør USDC til et nyttigt værktøj til transaktioner, da det giver brugerne mulighed for at undgå den volatilitet, der ofte er forbundet med andre digitale valutaer.

Derudover er USDC bygget oven på Ethereum blockchain og bruger ERC20 token standarden, hvilket giver et højt niveau af sikkerhed og gennemsigtighed. En anden unik ting ved USDC, er at folk der har valutaen stående faktisk har mulighed for at få renter af deres penge. Hvor meget denne procent er på kommer an på flere faktorer, primært hvilken børs eller wallet man benytter.

Sidst men ikke mindst er det værd at bemærke at Coinbase og Circle, to mastodonter i den finansielle krypto verden står bag USDC, hvilket både sikrer engagement, erfaring og viden de fleste andre alternativer har svært ved at hamle op med. Alle disse egenskaber gør USDC til en unik og nyttig digital valuta.

Ofte stillede spørgsmål

Hurtigst muligt!

Hvis du har købt kryptovaluta sender vi dine kryptovaluta straks efter din betaling.

Det tager dog 1-2 hverdage med bankoverførsel.

Hvis du har solgt kryptovaluta sender vi dig dine penge efter 1 bekræftelse på blockchainen af din transaktion. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Derefter er det et spørgsmål om, hvor hurtig din bank er om at modtage bankoverførsler – Typisk inden for 1 hverdag.

Kursen du ser på salgs- og købsiden er den nuværende kurs, som du ville modtage hvis vi modtog din overførsel lige nu. Eftersom bankoverførsler ikke er øjeblikkelige låses kursen først idet vi modtager pengene.

Ved salg af kryptovaluta fastlåses prisen idet den første bekræftelse af transaktionen sker. Det tager sjældent mere end 30 minutter. Under ’transaktioner’ kan du se kursen du har betalt/fået for dine kryptovaluta. Vi sender ligeledes en kvittering på e-mail med kursen.

Læs vores instruktioner til at oprette en wallet hvor vi guider dig igennem, hvordan du nemt og sikkert kan opbevare dine coins og hvordan du finder din kryptovaluta ”adresse”!

Vi anbefaler, at du opretter din egen ”wallet”. Med en kryptovaluta wallet som du selv opretter vil du selv holde det man kalder sin ”private key”. Med en private key kan du til enhver tid gendanne din wallet – Det betyder, at selv hvis din computer brænder ned, kan du let få adgang til dine coins.

Vi har lavet en video-guide her til, hvordan man nemt kommer igennem screeningen – Det åbner op for højere betalingsgrænser, så du lettere kan lave større investeringer i krypto-markedet. Det tager normalt under 5 minutter at klare.

Skulle du have nogle problemer med processen, sidder vi klar til at svare på eventuelle spørgsmål i vores livechat. Identitetskontrol er blevet implementeret for at undgå hvidvask.

Typisk beskattes normalvis ved fortjeneste af kryptovaluta som ’Anden personlig indkomst’ og tab som ’Øvrige lønmodtagerudgifter’ . Der har dog været tilfælde, hvor fortjeneste er beskattet på anden vis. Vi anbefaler, at du sætter sig ind i sagerne og læser Skats regler.

Vi gør det nemt og overskueligt for dig at indberette for og bogføre køb og salg af kryptovaluta. I slutningen af året sender vi en oversigt af dine handler samt en guide til hvorledes du indberetter dem.

Kursen på USDC til DKK er 7,13 DKK. I de sidste 24 timer er prisen steget 0%. USDC følger den amerikanske dollar, så prisen ændrer sig kun hvis kursen på DKK ift. Dollaren ændrer sig.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål i livechatten her. Derudover kan vi kontaktes på e-mail på kontakt@bitinvestor.dk, hvor vi ligeledes vil hjælpe dig hurtigst muligt!