Kryptovaluta kurser

Navn
Pris
24 timer
Markedsværdi
Sidste 7 dage
Køb / Sælg
Bitcoin
Bitcoin
BTC
457.498,88 DKK
-0.88%
7.519.043.805.770 DKK
Bitcoin last 7 days
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
BCH
3.421,42 DKK
+1.39%
38.008.817.010 DKK
Bitcoin Cash last 7 days
Chainlink
Chainlink
LINK
100,12 DKK
-0.86%
82.546.648.164 DKK
Chainlink last 7 days
DAI
DAI
DAI
7,13 DKK
+0.08%
39.838.760.432 DKK
DAI last 7 days
Dogecoin
Dogecoin
DOGE
1,11 DKK
-2.03%
90.074.846.092 DKK
Dogecoin last 7 days
Ethereum
Ethereum
ETH
21.938,57 DKK
-0.05%
2.616.173.502.982 DKK
Ethereum last 7 days
Litecoin
Litecoin
LTC
580,45 DKK
-0.11%
38.045.938.115 DKK
Litecoin last 7 days
Ripple
Ripple
XRP
3,62 DKK
-0.64%
225.622.311.999 DKK
Ripple last 7 days
USDT
USDT
USDT
7,14 DKK
+0.09%
727.870.811.289 DKK
USDT last 7 days
USDC
USDC
USDC
7,13 DKK
+0.09%
208.314.020.181 DKK
USDC last 7 days

Kurser på kryptovalutaer i realtid

Bitinvestor giver dig trofaste og gratis priser på de største kryptovalutaer. Her finder du både prisen på diverse kryptovalutaer, men også yderligere information, såsom markedsværdi, prisudvikling og viden om de forskellige kryptovalutaer.

Hvordan fastsættes kursen på kryptovaluta?

Kursen på en kryptovaluta bestemmes af en række faktorer, herunder udbud og efterspørgsel, teknologisk innovation, kryptovalutaens handelsplatforme, lovmæssige tiltag og almindelig økonomisk aktivitet.

Udbud og efterspørgsel

Er den primære faktor, der påvirker kursen på en kryptovaluta. Hvis der er stor efterspørgsel efter en bestemt kryptovaluta, men et begrænset udbud, vil kursen stige. Modsat vil en faldende efterspørgsel og øget udbud føre til en faldende kurs.

Teknologisk innovation

Spiller også en vigtig rolle i prissætningen af kryptovalutaen. Hvis en kryptovaluta kommer med ny og avanceret teknologi, kan det føre til øget efterspørgsel og dermed en stigende kurs.

Kryptovalutaens handelsplatforme

Kan også gøre meget for prissætningen af en kryptovaluta. Hvis valutaen handles på verdens største kryptobørser vil det skabe en øget efterspørgsel og en lettere adgang for den almene investor at investere i kryptovalutaen. Modsat ses det, at mange mindre kryptovalutaer kun er mulige at investere i igennem mindre børser og platforme, hvorfor der er et mindre publikum af investorer, som kan investere i valutaen.

Lovmæssige tiltag

Fra regeringer og centralbanker kan også påvirke kursen på en kryptovaluta. Hvis en regering forbyder eller begrænser brugen af kryptovalutaer, kan det føre til en faldende efterspørgsel og dermed en faldende kurs – Omvendt kan legalisering og et “legal framework” af en bestemt kryptovaluta føre til en stigende kurs.

Økonomisk aktivitet

Har også en væsentlig inflydelse på kursen på kryptovalutaer. Økonomiske kriser, for eksempel, kan føre til en faldende efterspørgsel efter risikable investering som kryptovalutaer, mens økonomisk vækst kan føre til en øget efterspørgsel.

Alt i alt er det en kombination af disse faktorer, der bestemmer kursen på en kryptovaluta. Det er vigtigt at bemærke, at kryptovalutamarkederne er meget ustabile og kan opleve hurtige kursændringer på grund af en enkelt begivenhed eller faktor. Eksempelvis faldt hele kryptovaluta markedet fra 2800 milliarder amerikanske dollars til 1508 milliarder amerikanske dollars efter krakket hos FTX.

Hvorfor falder en kryptovaluta?

  • Faldende efterspørgsel og øget tilbud
  • Teknisk nedbrud eller sikkerhedsbrud
  • Regulering, der begrænser eller forbyder kryptovalutaer
  • Negative nyheder eller medieopmærksomhed
  • Almindelig økonomisk nedgang eller krise
  • Fængselsdomme for kryptobroderier eller svindel

Hvorfor stiger en kryptovaluta?

  • Øget efterspørgsel og begrænset udbud
  • Teknologisk innovation og forbedring af eksisterende teknologi
  • Regulering, der understøtter kryptovalutaer
  • Partnerskaber med store virksomheder og institutioner
  • Positive nyheder og medieopmærksomhed
  • Økonomisk vækst

Ofte stillede spørgsmål

I toppen af denne siden finder du kursen på 10 af de største kryptovalutaer samt markedsværdien af disse kryptovalutaer.

Her finder du kursen på 10 af de største kryptovalutaer i Danske Kroner.

Det giver ikke mening at kigge direkte på styksprisen af de forskellige kryptovalutaer. Man kan istedet kigge på markedsværdien af alle coins den specifikke kryptovaluta har i omløb for at se værdien af hele kryptovalutaen/projektet.

Kryptovaluta er en digital valuta, der bruger kryptering til sikkerhed og verificering af transaktioner. De er decentraliserede og styret af et netværk af computere i stedet for en enkelt regering eller organisation. Eksempler inkluderer Bitcoin, Ethereum, Ripple og Litecoin.

Ja, kryptovalutaer er lovlige i Danmark. Reguleringen er under udvikling, men regeringen har en liberal tilgang til kryptovaluta. Der er dog visse begrænsninger, især vedr. skatteforhold og anti-hvidvask.

Når du køber en kryptovaluta, ejer du en digital token, der repræsenterer en bestemt mængde af den pågældende valuta. Tokenet kan således anvendes til at foretage transaktioner med den pågældende valuta eller til at opbevare værdi. Det er vigtigt at bemærke, at kryptovalutaer ikke er regulære, fysiske valutaer.

På baggrund af deres potentiale som en decentraliseret og sikker form for valuta og som et investeringsinstrument. Værdien af en kryptovaluta bestemmes af udbud og efterspørgsel på samme måde som andre aktiver. Modsat almene valutaer har de fleste kryptovalutaer dog et begrænset udbud. F.eks kommer der aldrig til at eksistere mere end 21 millioner Bitcoins.

Hos Bitinvestor har vi lavet en nem, sikker og reguleret platform som kan bruges til at købe kryptovaluta i Danmark. Bitinvestor er reguleret af Finanstilsynet og tilbyder køb af kryptovaluta med kommission på 1.9%. Her kan du købe  BTC, ETH, USDT og andre kryptovalutaer med danske kroner.

Hos Bitinvestor har vi lavet en nem, sikker og reguleret platform som kan bruges til at sælge kryptovaluta i Danmark. Bitinvestor er reguleret af Finanstilsynet og tilbyder salg af kryptovaluta med kommission på 1.9%. Her kan du sælge BTC, ETH, LTC og andre kryptovalutaer og modtage danske kroner.

Modsat de traditionelle markeder kan man købe kryptovaluta når som helst. Det vil sige, at du ikke behøver vente til at markedet åbner for at kunne købe eller sælge kryptovaluta.

 

 

De største kryptovalutaer og deres historie

Bitcoin (BTC)

Bitcoin er den første decentraliserede kryptovaluta, der blev opfundet af en person eller gruppe af personer under pseudonymet Satoshi Nakamoto i 2008. Formålet med opfindelsen var at erstatte traditionelle valutaer og fjerne behovet for en central myndighed. Bitcoin er baseret på en teknologi kaldet blockchain, der gør det muligt for brugere at sende og modtage penge uden at skulle gennem en tredjepart. Bitcoin har været i stand til at tiltrække en stor following på grund af sin decentraliserede og sikre teknologi, og mange anser det for at være en form for digital guld. Bitcoin er verdens største kryptovaluta og har været det lige siden dens oprindelse i 2009.

bitcoin icon
bitcoin cash icon

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash blev oprettet i 2017 som en “fork” af den oprindelige Bitcoin. Formålet med oprettelsen var at løse nogle af de tekniske begrænsninger i den oprindelige Bitcoin-kæde og forbedre hastigheden og skalerbarheden. Bitcoin Cash har større blokstørrelse end Bitcoin, hvilket gør det muligt for transaktioner at gennemføres hurtigere og med lavere omkostninger. Mange brugere har adopteret Bitcoin Cash på grund af dets evne til at håndtere en større mængde transaktioner og sin lavere omkostninger.

Ethereum (ETH)

Ethereum er en decentraliseret platform, der blev opfundet af Vitalik Buterin i 2014. Platformen giver udviklere adgang til at bygge og udgive deres egne decentraliserede apps (dApps) og kontrakter (Smart Contracts), og det er blevet adopteret af mange på grund af platformens evne til at give brugerne og udviklerne en større grad af kontrol over deres data og finansielle midler. Ethereum har også været i stand til at tiltrække en stor gruppe følgere og brugere på grund af sin evne til at understøtte en bred vifte af decentralized finance (DeFi) applikationer og protokoller.

ethereum icon
USDC icon

USD-Coin (USDC)

USDC er en dollar-peget stablecoin, der er lanceret af Circle i 2018 i samarbejde med Coinbase. USDC er en digital valuta, der er designet til at have en 1:1 værdi med amerikanske dollars. Det giver investorer mulighed for at investere i en digital valuta, der har en stabil værdi, hvilket gør den til et populært valg for dem, der ønsker at undgå volatiliteten i andre kryptovalutaer og at handle i kryptovaluta. USDC er den andenstørste stablecoin, næstefter USD Tether (USDT).

USD Tether (USDT)

USDT er en dollar-peget stablecoin ligesom USDC, der er lanceret i 2014 af firmaet Tether. Det er den mest populære stablecoins på markedet, da det giver investorer mulighed for at holde deres midler i en stabil værdi, mens de samtidig har mulighed for at drage fordel af kryptomarkedets volatilitet ved handel af kryptovaluta. Det er den største stablecoin og den med mest handelsvolume i verden, hvorfor den er god at handle med da høj handelsvolume skaber effektiv prissætning og lavt “spread” ved handel af kryptovaluta med USDT.

usdt icon
Litecoin icon

Litecoin (LTC)

Litecoin blev lanceret i 2011 af Charlie Lee, en tidligere Google-tekniker. Litecoin er en digital valuta, der ligner Bitcoin, men med nogle afgørende forskelle. Litecoin har en hurtigere blokgenereringstid, en anden hash-algoritme og en større mængde coins  end Bitcoin. På samme måde som Bitcoin Cash er Litecoin en “fork” af Bitcoin. Det betyder, at alle der havde Bitcoin i deres wallets i 2011 fik Litecoins. Antallet heraf afhæng af, hvor mange Bitcoins folk havde i deres wallet. Hvis man havde 1 Bitcoin i sin wallet dengang ville man have fået tildelt 10 Litecoins. Der er et cap på 84 millioner Litecoins.

DAI (DAI)

DAI er en stabilcoin, der er designet til at have en 1:1-værdi med den amerikanske dollar. Kryptovalutaen blev skabt af platformen MakerDAO og lanceret i december 2017. MakerDAO er en decentral organisation, der drives af en kollektiv beslutningsproces, hvor medlemmerne bestemmer, hvordan systemet skal fungere og udvikle sig. DAI er blevet et populært valg for dem, der ønsker at undgå volatiliteten af ​​andre kryptovalutaer og opbevare deres værdi på en stabil platform. Modsat USDT og USDC holder MakerDAO ikke 1 dollar i banken for hver DAI der er i cirkulation. Istedet bruger de et “collateral-based” hvor pengene istedet står i andre kryptovalutaer – F.eks Ethereum. Stifteren af MakerDAO er danskeren, Rune Christensen.

dai icon
chainlink icon

Chainlink (LINK)

Chainlink er en blockchain-baseret platform, der er designet til at forbinde smarte kontrakter (Smart Contracts) med eksterne data- og systemressourcer. Det blev opfundet af Sergey Nazarov og Steve Ellis i 2014 og lanceret som en åben platform i september 2017. Chainlink fungerer som en slags “orakel” i det decentraliserede finansielle system, der giver smarte kontrakter mulighed for at hente data fra eksterne kilder og anvende det i deres automatiske beslutningstagning.

Ripple (XRP)

Ripple er en betalingsplatform og kryptovaluta, der blev opfundet af Chris Larson, Jed McCaleb og Ryan Fugger i 2012. Platformen har til formål at gøre internationale bankoverførsler hurtigere, billigere og mere effektive ved at eliminere behovet for traditionelle valutakonverteringer. Ripple er blevet omfavnet af mange banker og finansielle institutioner på grund af sin sikkerhed, hastighed og evne til at håndtere store mængder transaktioner. Ripple’s XRP-token blev lanceret i 2013 og er blevet et populært valg for investorer, der ønsker at diversificere deres portefølje inden for kryptovalutaer.

Ripple icon